• домейн имена - изработка и цени

Висококачествен уеб дизайн и онлайн маркетинг. Интернет рекалама и сео оптимизиране. Mного изгодни цени SEO

Домейн имена


Онлайн магазин (търговия в интернет)
Маркетинг и реклама на електронен магазин. Онлайн бизнес


Ако искате да продадете името на вашия домейн, много е важно да знаете истинската му стойност. Това е така, защото трябва да избягвате продажбата на по-ниски цени, тъй като няма нищо подобно в свръхпродажбата в света на доминиране. Въпреки че има много онлайн инструменти за оценка, следва да се вземат предвид следните фактори при получаване на точната стойност за вашето име.

възраст

Възрастта наистина има значение при оценяването на име на домейн. Името, което съществува от много години, би било познато с търсачките и това би повишило стойността му. Можете да си представите име, което е на около 15 години, то определено ще бъде ценно, което е само на една година. Въпреки това, може да се чудите къде ще получите тези стари имена - пазара на домейн с изтекъл срок на годност. Възрастните домейни изтичат всеки ден и обикновено онлайн търсене ще разкрие много от тях.

Общи имена, богати на ключови думи

Генеричните имена са много ценни, особено когато принадлежат към горещи онлайн категории. Те също са свободни от всякакви правни въпроси като нарушаване на търговската марка и т.н. Тъй като те са обикновени думи, те ще бъдат лесни за изписване и произнасяне. Когато са свързани с горещи ключови думи, те определено ще бъдат много ценни във вашето портфолио.

ценно във Вашето портфолио.

Къс

Кратките имена на домейни са горещи торти. Много хора, които използват интернет, обичат да посещават уебсайтове с кратки имена, защото не обичат да поставят отметки през цялото време. В резултат на това трябва да поставите на гърба на ума си, че недостигът е много важен фактор, който трябва да се вземе под внимание, за да се получи добра домейн стойност.

Разширение за домейн

Има различни видове разширения като .com, .net, .biz, .info, .academy и т.н. Най-ценното от тях е .com и има много причини за това. Това е първият домейн в историята и повечето от интернет потребителите са пристрастени към него. Много браузъри също по подразбиране за .com и интернет неволно го възприема като своето основно разширение.

Brandable

Много фирми търсят маркови имена на домейни. Те искат нещо, което е кратко и ще създаде голямо впечатление в съзнанието на техните клиенти. Ако вашият домейн може да се използва за целите на брандирането, той може да бъде ценен актив във вашето портфолио.

Предава радио теста

Когато име на домейн премине радио тест, това означава, че звучи добре на ухото, когато се произнася. Тя не трябва да бъде сложна и тези, които я слушат, трябва да я разбират лесно.

 


Уеб дизайн и изработка на уеб сайт
Мобилна версия (responsive). Фирмен уеб сайт, рекламен сайт, онлайн магазини уеб директория

Стартирането на онлайн бизнес може да бъде много вълнуващо. Мисълта да имате собствен уебсайт с продукти и услуги и да генерирате първата си продажба, може да ви накара да се вълнувате достатъчно, за да изследвате, сърфирате и изследвате начини и средства за създаване на собствен бизнес. Първото нещо, което тогава идва на ум, е подходящо име за вашия сайт.

Така че, за начало, трябва да имате име на домейн и да го регистрирате. Какво е име на домейн?

Това е адрес на уебсайта ви, който е в интернет. Също така се нарича URL, което означава Uniform Resource Locator. Името на домейна е уникалният адрес на уебсайта Ви и всеки собственик на уебсайт има едно име, което е уникално за техния сайт. Най-често срещаният формат е .com, но има и много други общи имена, които завършват с .org, .net, .info и други.

Закупуването на име на домейн изглежда лесно, но е важно да се направят някои изследвания и да се разберат няколко съвета за закупуване на едно.

Използвайте инструмент за ключови думи като wordtracker или инструмент за ключови думи на Google Анализ за идеи
Поддържайте го лесно и лесно за запомняне и запомняне
Пазете кратки имена вместо дълги описателни
Ако е възможно, избягвайте подредени имена
Избягвайте странни имена, изписвания и странни числа

По-кратките имена обикновено са много по-добри, но понякога по-дългите могат да направят домейна по-запомнящ се. Друго нещо, което трябва да запомните е да запазите името си лесно за произнасяне. Имената на домейни, съдържащи ключови думи, приложими за Вашата пазарна ниша, ще помогнат на клиента да идентифицира вашата бизнес линия.

Избройте няколко имена, които идват в главата ви и търсят тяхната наличност от регистратор на име на домейн, който е назначен от Международната корпорация за присвоени имена и номера (ICANN). Някои хостинг компании също ще регистрират имена за вас, като така пестят времето и усилията ви за намиране на две компании. Някои компании, които приемат вашия домейн, също ще ви предложат безплатна регистрация на домейн, когато се регистрирате с тях.

При избора на регистратор разберете за техния опит на пазара. Те трябва да бъдат създадени, да имат лекота при използването на контролния панел и да имат система за поддръжка, съобразена с нуждите на клиента. Би било препоръчително да се прави бизнес с известна компания за регистрация на домейни, а не някои от тези, които предлагат супер евтини домейни.

С малко търпение, време и изследвания трябва да сте в състояние да намерите добра система за име на домейн и хостинг, за да започнете свой собствен онлайн бизнес.

Тук ще намерите някои добри имена на домейни , които може да си заслужава да бъдат разгледани.
Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други

Когато за пръв път стартирате бизнеса си, едно от първоначалните неща, които трябва да направите, е да изберете име на домейн за вашия бизнес / уебсайт. Всъщност, името на вашия домейн ще бъде едно от първите неща, които другият човек вижда, когато гледа марката ви. Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че ще трябва да живеете с това име на домейн за много дълго време, така че по-добре да го направите добър.

Какво става при избора на име на домейн?
Тъй като сте в процес на вземане на решение кои имена на домейни трябва да изберете, вие ще искате да фактор в някои понятия, преди да действително да вземе окончателно решение. Вие ще искате да изберете име, което е кратко, необичайно и типично за вашата конкретна марка. Добре, това са нещата, които трябва да имате предвид. Какво ще кажете за неща, които не трябва да избирате?

В допълнение към няколкото основни неща, които са изложени, има някои допълнителни подробности, които също ще искате да разгледате. Те също така ще ви помогнат да изберете най-доброто възможно име на домейн за вашия бизнес.

Името на домейна ви трябва:

Опишете вашата марка: Името трябва да има някакъв аспект от вашата марка в него. Трябва да бъде и име, което хората ще запомнят и което е уникално за вас и за вашия бизнес.
Бъдете лесни за произнасяне: Лесно ли е да произнасяте името на домейна си? Лесно ли е да го произнасят и други хора? Ако отговорът на някой от тези въпроси е не, може да искате да преосмислите името и да излезе с нещо, което отговаря на критериите.
Бъдете кратки: Последното нещо, което искате да е името на вашия домейн да бъде дълго и тромаво. Искате тя да бъде кратка, лесна за писане, лесна за произнасяне и лесна за споделяне с други хора.
Бъдете a.com, ако е възможно: .com е все още най-често срещаният суфикс за имена на домейни. Тази суфикс работи за всички видове бизнес, без значение какво продавате. Разбира се, други наставки също ще работят, но те не са за предпочитане.
Останете далеч от други подобни имена на домейни: Ако имате име на домейн, което звучи подобно на име на домейн на друг бизнес (или на физическо лице), може да имате проблеми. Вие със сигурност не искате да се занимавате с каквито и да било проблеми с нарушаването на авторските права. Докоснете се до творчеството си и измислете име, което е уникално ваше.
Използвайте силна ключова дума, ако е възможно: Ключова дума е много важна, ако работи в името на вашия домейн. Това ще ви помогне да бъдете оптимизирани за търсачките. Въпреки това, не винаги е възможно да се използва ключова дума. Ако нямате такава опция, ще излезете с друго творческо име на домейн.
Дайте ясно послание за това, което продавате: Ако го направите правилно, името на домейна ви веднага ще позволи на хората да знаят за вашата марка и вашите предложения. Това ще направи дълъг път за разграничаване на правилната целева аудитория от хората, които всъщност не са вашите потенциални клиенти.
Не е задължително да бъдат издълбани в камък: Разбира се, искате да имате предвид, че името на домейна ви ще бъде с вас за дълго време. Това обаче не означава, че тя непременно ще бъде с вас завинаги. Ако след значителен период от време установите, че името на вашия домейн вече не работи за вас (може би сте взели бизнеса си в друга посока), можете да промените името и да го направите да работи за новата ви посока.
Стойте далеч от тирета и цифри: Цифрите и тирета са склонни да объркват хората. Това важи особено, ако казвате името на домейна си на другото лице. Числото и / или тирето могат да бъдат объркващи, защото другият човек няма да разбере, ако използвате номера вместо думата и когато става въпрос за тирета, има няколко различни типа тирета, които другият човек може да използва вместо това. В този случай той или тя никога няма да стигнат до вашия уебсайт (или поне не е лесно) и човек може просто да свърши. Защо да поискате неприятности?
заключение
Тъй като създавате своя нов бизнес и поставяте всички парчета на място първоначално, името на домейна ви е едно от първите неща, които трябва да установите. Имената на домейни по никакъв начин не са случайни. Много мисли се насочват към избора на име на домейн и трябва да сте сигурни, че вашият е ясно представяне на това кой сте и какво представлявате.
Майкъл Кон е основател и главен технологичен директор (CTO) на CompuKol Communications. Има над 25 години опит в областта на информационните технологии и уеб технологиите. Г-н Cohn прекарва значително време в голяма телекомуникационна компания, където основната му цел е да инициира и ръководи усилията за синергия във всички бизнес единици, като значително подобрява ефективността, онлайн сътрудничеството и възможностите на компанията за интранет, което ускорява печалбите в бизнес продуктивността , Той също така намали пътните и пътните разходи на компанията чрез въвеждане и прилагане на различни технологии за сътрудничество.

Неговият опит включва бизнес анализ; управление на проекти; управление на глобални кръстосани матрични екипи; инженеринг и анализ на системи, архитектура, прототипиране и интеграция; оценка и оценка на технологиите; разработване на системи; оценка на изпълнението; и управление на офшорното развитие.


 


Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други


Имам нужда от уеб сайт, но къде да започна?

Първо, първо трябва да поставите сайта - това означава име на домейн или URL адрес. Това е много важна стъпка за получаване на вашето онлайн присъствие на стартиране, което е твърде често мислено като проста стъпка, която можете лесно да "крило" и просто закупуване на нещо, което ще вид на работа за евтини. В края на краищата, това е само място за поставяне на моя уебсайт, нали?

Грешен. Бихте ли закупили върха на линията, чисто нов, напълно натоварен Cadillac от онлайн представителство, наречено SlappyDoosWhippinRides.com? Добре, така че може да има няколко чудаци там, но моят въпрос е, че звучи като карнавална разходка и огромното мнозинство от купувачите на Cadillac вероятно няма да пазаруват там. Имате нужда от нещо, което пренася вашия бизнес със стил, който е точно до точката и лесен за запомняне, като TheCadillacShop.com.

Отделете малко време и помислете в името на домейна си. Не бъди Slappy Doo!

1) Съгласувайте се с бизнеса си

Това трябва да бъде доста очевидно, но все още трябва да се каже. Ако вече имате име на фирма, като например Book Builders Inc., името на вашия домейн трябва да бъде bookbuilders.com или bookbuildersinc.com. Това улеснява потребителите да си спомнят името и уебсайта ви.

2) Направете го лесно

Хората гравитират към удобството. Това е просто начина, по който хората са. Ако вашият уебсайт е труден за изписване или въвеждане на текст - избягвайте използването на жаргонни думи или съкращаване на думи като „вие“ в „u“. Това може да затрудни хората да ви намерят.

3) Кратко и просто

Това върви наред с предишната стъпка. Колкото по-дълго е името на домейна, толкова повече хора трябва да работят за въвеждане на домейна ви. Ако е повече от три думи - над 20 знака - потребителите могат да се почувстват изтощени от това да пишат толкова много (знам, това е абсурдно, но е вярно). Тук има проблем, който може да не успеете да избегнете - повечето от имената на домейни от 2-3 думи вече са взети. Това е мястото, където следващите няколко стъпки са полезни за приспособяване на вашия домейн.

4) Използвайте ключови думи (може би)

Това е обичайна практика за дълго време при избора на име на домейн, но не притежава толкова власт по отношение на SEO, колкото някога е правил. Тъй като актуализациите на търсачката на Google от 2010 г. нататък, това е все по-малко и по-малко внимание. Тъй като Google е най-мощният в мрежата за търсене, може да искате да обърнете внимание на техните цели - главно, че се движат към класиране на уебсайтове с подходящо съдържание и реална полза за уеб сърфистите. Това означава: съдържанието ви е по-важно от името на домейна ви.

ЗАБЕЛЕЖКА: Използвайте една, ако тя се вписва в бизнеса ви и изглежда добре. В противен случай не се опитвайте прекалено усилено.

5) Насочете се локално

Пример: Ако вашият бизнес се нарича „Подробности за автомобила“, а детайлите Ви в Денвър, Колорадо, шансовете са [http://www.cardetailing.com]. Въпреки това най-вероятно се занимавате само с местните шофьори на автомобили. Това е случай, в който искате да включите града си в името на домейна и да изберете [http://www.denvercardetailing.com]. Това ще помогне на местните SEO и ще улесни клиентите във вашия район да ви намерят.

6) Избягвайте тирета и цифри, ако е възможно

Това е често срещана грешка, която може да възпрепятства търсенето на вашия уебсайт - не е общоизвестно да се опитваш с тире в име на домейн и можеш да объркаш хората, ако името ти е с тире, но има и друг уебсайт, който не е. Разгледайте двата уебсайта по-долу и ще видите как точно може да се обърка.

Michigansportsman.com
Michigan-sportsman.com

Обратно, ако michigansportsman.com е взето и смятате, че michigan-sportsman.com все още ще отговаря на вашите нужди, тогава направете покупката. В противен случай опитайте да промените името малко, за да се съгласувате с бизнеса си, като избягвате тирето.

7) Направете го запомнящо се

Това е може би най-важното. Също като избирането на име на фирма, което позволява на хората да ви запомнят, изборът на домейн, който се съдържа в умовете на хората, е наложителен. Освен ако не използвате само уебсайта си като отправна точка и действителният ви бизнес върви от уста на уста (всъщност се случва много), тогава не е толкова важно.

8) Не купувайте „по-късно“

Ако откриете домейн, който ви харесва и той е достъпен, НЕ ПОЧАКАЙТЕ! Има бракониери на домейни, които всъщност чакат хората да търсят домейн и ако не са закупени веднага, те ще го купят и ще се опитат да ви го продадат за много повече пари, отколкото вероятно сте готови да платите.


Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други


Сега е също толкова важно да имате творчески имена на домейни, тъй като те включват елементи като ключови думи и / или региони. Ако имате достатъчно потенциал, когато вашият бизнес стане достатъчно голям, за да бъде марка, това вече не е проблем, но за повечето малки и средни предприятия това е далеч от случая.

С развитието на мрежата и по-малкия акцент върху домейните с ключови думи, собствениците на уебсайтове вече имат много по-голяма гъвкавост и креативност, когато проектират или съставят имена на домейни. Въпреки че някога се е смятало, че е предимство, ако домейнът Ви отразява Вашия бизнес, много от имената на творческите домейни не дават представа за това, което прави фирмата.

Това е продължаваща тенденция, с развитието на това, което се нарича wordoids, или съставени думи без значение. Wordoids са кратки думи с не повече от десет букви и там са много подходящи за използване като творчески имена на домейни, защото те са кратки и много лесни за запомняне.

Операторите на търсачките стоят зад усилията за изравняване на игралното поле и поставят по-малко внимание върху имената на домейни. Въпреки това, все още има няколко инструмента, които да ви помогнат да изберете най-доброто име на домейн, тъй като то е важна част от вашата онлайн бизнес идентичност. Не е необичайно да откриете, че някой вече е регистрирал името на вашия офлайн бизнес и няма много неща, които да се правят без разходи.

Има няколко сайта, които могат да помогнат за генерирането на творчески имена на домейни, и те могат да бъдат изключително полезни, тъй като те ще търсят в интернет, за да намерят онези, които са все още достъпни. Процесът е прост, тъй като можете да въведете няколко отговора на заявки, които се използват като семена.

За какво е вашият сайт? Къде се намира фирмата ви?
След това програмата търси всички акредитирани регистратори и елиминира вече регистрираните имена и произвежда комбинации от едни и същи имена с различни разширения. Предложенията могат да включват имена с префикси и / или наставки.

Истината е, че сега има толкова много различни варианти за използване на творчеството с домейни и вече няма предимство, свързано с това, че има .com разширение, а възможностите са неограничени.

Опциите включват gTLD или общи домейни от най-високо ниво, домейни от най-високо ниво, известни като ccTLDs, и неограничени разширения на домейни и дори интернационализирани домейни. Има предимства и недостатъци, свързани с избора на конкретни типове домейни, и може да има ограничения, свързани с употребата.

Разширението .org първоначално е било предназначено за използване от организации с нестопанска цел, но често се оставя на регистраторите да прилагат насоките, а в резултат на липса на правоприлагане или наличност, някои организации с нестопанска цел са регистрирали сайтове с разширения други от .org. Потенциалът е на разположение, за да извлече много стойност от безсмислени имена.

 

Хостинг - домейн име. Регистрация на домейни и хостинг. Домейн имена