• социални мрежи - изработка и цени

Висококачествен уеб дизайн и онлайн маркетинг. Интернет рекалама и сео оптимизиране. Mного изгодни цени SEO

Социални мрежи


1. Социалните мрежи - маркетинг в социалните мрежи. Web маркетинг - социални мрежи
Маркетинг и реклама на електронен магазин. Онлайн бизнес


LinkedIn има много прекрасни атрибути и много възможности и възможности. Може да имате сметка в LinkedIn, но може би не го използвате толкова, колкото можете или трябва. Ако вече не сте го направили, първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че вашият LinkedIn профил е завършен. Без съмнение хората ще проверяват профила ви и искате да сте сигурни, че могат да ви опознаят чрез профила си, да се свържат с вас, да си взаимодействат и да се ангажират.

Използване на LinkedIn за управление на вашите клиенти
Можете да считате профила си в LinkedIn подробна визитка. Ами, правилно сте. Въпреки това е много повече от това и ако не сте наясно с целия (или повечето) от неговия потенциал, е време да се образовате за всичко, което LinkedIn може да предложи. Факт е, че всеки трябва да управлява своите клиенти, независимо дали използвате някакъв сложен инструмент, за да постигнете това или не. LinkedIn определено може да направи това за вас. Просто трябва да разберете как да го накарате да работи за вашия бизнес.

Когато става въпрос за онлайн социални мрежи, LinkedIn е този, който ще се използва от професионалисти. Вероятно имате всякакви ценни връзки, за които може и да не сте наясно. Едно от най-големите неща за LinkedIn е, че след като човек е създал профил, те обикновено са достъпни на този конкретен URL адрес завинаги. Най-вероятно ще откриете, че това е наистина страхотна (и полезна) функция. Всъщност, не само че информацията остава същата, но и ви дава друга ценна информация, която без съмнение ще ви бъде полезна. Той ви казва кога връзките ви в LinkedIn имат рождени дни, годишнини от работата и т.н.

Може да се изненадате колко далеч ще е желанието на обикновения рожден ден или годишнина във връзката ви с другото лице, когато става въпрос за укрепване на връзката ви с този човек. Вероятно сте забелязали, че има две версии на LinkedIn: тази, която е безплатна и която струва пари. В някои случаи този, който струва пари, превъзхожда свободния. Въпреки това, в случая с LinkedIn, безплатната версия е напълно приемлива и шансовете са наистина добри, че можете да получите всичко необходимо от безплатната версия, без да пропуснете нищо.

Ако се обърнете към връзките си с LinkedIn за помощ
Възможно е да изпитате много пъти, когато имате въпрос, който ви притеснява. Може да не разполагате с ресурси за този конкретен проблем и не сте сигурни къде да се обърнете. Е, LinkedIn със сигурност може да помогне. Ако имате въпрос без отговор, всичко, което трябва да направите, е да го публикувате в връзките си с LinkedIn. Шансовете са наистина добри, че поне един или двама души ще ви отговорят. Може да не получите отговора, който търсите, но отговорите, които получавате, може да ви доближат до отговора, от който се нуждаете.

Ще видите, че хората обикновено са готови да ви помогнат, ако имате нужда от тях. Всичко, което трябва да направите, е да попитате. Разбира се, ще има много хора, които просто не знаят отговора на вашия въпрос. Но ще има и много хора, които могат да ви помогнат. Наличието на стабилна мрежа е чудесно подкрепящо нещо. Можете да благодарите на LinkedIn за това.

заключение
LinkedIn е не само удивителна социална мрежа, но е и чудесен начин да управлявате връзките с клиентите си и има огромни възможности, които наистина могат да доведат бизнеса ви до следващото ниво. Тя ви позволява да се свързвате и да оставате свързани с ценните си онлайн връзки. Той не само ви помага да събирате ценна информация, но и ви дава възможност да се възползвате максимално от тази информация и да я използвате ефективно за вашия бизнес. Трябва да научите за всичко, което може и да се възползвате от всичко, което LinkedIn може да предложи.

Майкъл Кон е основател и главен технологичен директор (CTO) на CompuKol Communications. Има над 25 години опит в областта на информационните технологии и уеб технологиите. Г-н Cohn прекарва значително време в голяма телекомуникационна компания, където основната му цел е да инициира и ръководи усилията за синергия във всички бизнес единици, като значително подобрява ефективността, онлайн сътрудничеството и възможностите на компанията за интранет, което ускорява печалбите в бизнес продуктивността , Той също така намали пътните и пътните разходи на компанията чрез въвеждане и прилагане на различни технологии за сътрудничество.

Неговият опит включва бизнес анализ; управление на проекти; управление на глобални кръстосани матрични екипи; инженеринг и анализ на системи, архитектура, прототипиране и интеграция; оценка и оценка на технологиите; разработване на системи; оценка на изпълнението; и управление на офшорното развитие.

 


Уеб дизайн и изработка на уеб сайт
Мобилна версия (responsive). Фирмен уеб сайт, рекламен сайт, онлайн магазини уеб директория

За някои хора Facebook е чудесен социален медиен инструмент за бизнеса, а за други - не толкова. Всъщност, отглеждането на почитатели и последователи във Facebook може да бъде доста предизвикателно. Въпреки това, това е добре си струва да даде напред усилията, тъй като изплащането може да бъде чудесно за вашия бизнес. Феновете и последователите са важни, защото спомагат за повишаване на доверието и репутацията ви.

Това, което беше, вече не е същото
Ако току-що започвате да изграждате уеб присъствие или наскоро сте започнали да добавяте нови страници към това, което вече имате, може да имате някои проблеми с увеличаването на броя на феновете си. Един от ключовите фактори за успех с Facebook е да планирате стратегията си внимателно и след това да изпълните тази стратегия, докато не започнете да виждате резултатите, на които се надявате.

Едно нещо, което е сигурно е, че вашите фенове във Facebook са от решаващо значение за вашия успех. Точно затова вашият басейн на феновете е толкова важен за вашия бизнес. Тъй като обмисляте какво да направите, за да развиете успешно вашата група от фенове, има няколко логически стъпки, които ще искате да предприемете, което ще ви помогне да стигнете до мястото, където искате.

Определете точно кой е вашият целеви пазар: Преди да можете да направите нещо друго, трябва да имате ясно разбиране за това къде точно трябва да бъде фокусът на вашата марка. Това ще се отрази на всичко , което правите по отношение на брандирането и стратегията. Разбира се, след като сте идентифицирали целевия си пазар (който се състои от членовете на вашата целева аудитория), ще трябва да приключите с мисълта си за предпочитанията и нехаресванията, нуждите, желанията и т.н. тях. В крайна сметка, ако не сте в състояние (или не желаете) да им дадете това, което искат и искат, те няма да останат с вас.

Говорете на техния език: След като определите точно кои са членовете на вашата целева аудитория и сте успели да се намерят в главите им, следващото нещо, което трябва да направите, е да говорите техния език. Ако тонът на вашите материали не е подходящ и ясен за тях, те ще загубят търпение и ще си тръгнат. Подходящият тон ще извърви дълъг път към изграждане на доверие между вас и вие ще изглеждате по-надеждни в очите им. Както доверието, така и доверието са критични за вашия успех.

Ангажирайте ги по начини, които работят за тях: Тъй като всички човешки същества са различни, те не винаги отговарят по същия начин на определен вид ангажимент. Те реагират по различен начин. Единственият начин да постигнете печеливш подход е да го опитате с всеки човек и след това да определите дали той работи с него. Видовете ангажименти, които бихте искали да опитате, представляват провокиращ мисъл въпрос, споделят интересна графика, провеждат конкурс, провеждат проучване или правят провокативен коментар. Един (или повече) от тях трябва да работи за всеки човек, с когото искате да участвате.

Направете ангажимента: Както всичко друго, което си струва, ангажирането в социалните медии изисква ангажираност и ясно послание, че сте в нея за дълго време. Facebook със сигурност не се различава. Ако искате да успеете с Facebook, ще трябва да прекарате времето, да положите усилия и да подхранвате отношенията, които сте изградили с други хора. Той не е задължително (всъщност вероятно няма) да изисква да похарчите много пари. Обаче, това ще ви служи добре, за да помните, че нищо в живота не е безплатно.

Бъдете човешко същество: Основната причина, поради която взаимоотношенията ви с другите хора са толкова успешни, е, че сте човек, също като другия човек. Това означава, че се свързвате на емоционално ниво и реагирате емоционално един на друг. Много е важно да запомните, че за изграждането на връзките е необходимо време. Доверието отнема време, за да се установи и доверието не се случва за една нощ. Вие ще трябва да бъдете търпеливи и да ги държите, докато не достигнете точка с другия човек, който наистина работи за вас двамата.

Бъдете в съответствие с вашите публикации: Много е важно да поддържате последователност, когато става въпрос за вашето съдържание. Хората трябва да имат нещо добро, което да очакваме с нетърпение и трябва да видят нещо от вас, на което знаете, че могат да разчитат. Това означава, че публикувате в същите дни от седмицата и по едно и също време в тези дни. Разбира се, ако видите, че това, което правите, не работи, ще трябва да преразгледате, когато публикувате. Надяваме се (по-рано, отколкото по-късно) да излезе с формула, която работи за вас и за членовете на вашата целева аудитория.

Обърнете внимание на анализа: Анализът е от решаващо значение за вашия професионален успех. Не можете просто да се разхождате в тъмното, без да имате никакво разбиране, ако това, което правите, работи за вашия бизнес. Ако нещо не работи, трябва да направите корекция, докато намерите нещо, което работи. Факт е, че не всички предприятия използват един и същ подход. Всъщност същият подход няма да работи за всички предприятия. Само вие можете да определите кой подход работи за конкретния ви бизнес.
заключение
Facebook е важен инструмент за социални медии за бизнеса. Важно е обаче да запомните, че не можете да правите нищо на Facebook (или друг социален канал) без фенове и последователи. Важно е също да запомните, че искате феновете ви да бъдат ангажирани, а не просто случайни. Въпреки че сте лоялни към феновете, които вече имате, все още е добра идея да увеличите своя фен басейн във Facebook, така че да можете да пренесете бизнеса си на следващото ниво. Постоянният растеж е задължителен.

Майкъл Кон е основател и главен технологичен директор (CTO) на CompuKol Communications. Има над 25 години опит в областта на информационните технологии и уеб технологиите. Г-н Cohn прекарва значително време в голяма телекомуникационна компания, където основната му цел е да инициира и ръководи усилията за синергия във всички бизнес единици, като значително подобрява ефективността, онлайн сътрудничеството и възможностите на компанията за интранет, което ускорява печалбите в бизнес продуктивността , Той също така намали пътните и пътните разходи на компанията чрез въвеждане и прилагане на различни технологии за сътрудничество.

Неговият опит включва бизнес анализ; управление на проекти; управление на глобални кръстосани матрични екипи; инженеринг и анализ на системи, архитектура, прототипиране и интеграция; оценка и оценка на технологиите; разработване на системи; оценка на изпълнението; и управление на офшорното развитие.
Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други


Някои хора смятат, че Twitter е добър за техния бизнес, а някои смятат, че той не прави нищо, за да им помогне да приведат бизнеса си на следващото ниво. Въпреки това, ако го използвате до пълния си потенциал, ще откриете, че това прави положителна промяна за вашия бизнес.

Уверете се, че Twitter маркетингът е включен във вашата стратегия
Истината е, че има много бизнесмени, които се радват на голям успех, когато си взаимодействат в Twitter. Разбира се, той вероятно няма да работи толкова добре за вас, ако всъщност не го използвате. Ако не сте добре запознати с инструмента за социални медии, първото нещо, което трябва да направите, е да научите всичко за него.

Вие ще искате да разберете всички възможности на Twitter и тогава ще можете да определите кои аспекти работят най-ефективно за вашия конкретен бизнес. В действителност няма да можете да използвате всичко, което може да предложи, защото някои от тях просто няма да се прилагат. Въпреки това вероятно ще можете да използвате повечето от функциите и, надяваме се, няма да е твърде дълго, преди да започнете да виждате положителни резултати за бизнеса си.

Един от основните акценти на Twitter е социалната ангажираност. Това го прави изключително лесно за вас да се свържете с други хора с еднакви мисли, с които можете да установите значими, трайни, взаимно изгодни отношения. Twitter ви позволява да се свържете с други хора и вашите взаимодействия, в повечето случаи, ще бъдат мигновени.

При пътуването ви с другото вие ще изграждате доверие, доверие, а другият ще разбере, че сте експерт. Това означава, че когато се нуждаят от това, което предлагате, вие ще бъдете първият човек, с когото ще се свържете. Това е точно това, което искате да се случи. Важно е обаче винаги да имате предвид, че връзката ви с другото лице никога не трябва да включва „твърдата продажба“. Връзката трябва да включва обмен на ценна, смислена информация, от която и двете могат да се възползват.

Има много различни начини, по които Twitter може да бъде от полза за вашия бизнес:

Публикувайте ефективни графични изображения във вашите туитове: Въпреки че Twitter ви ограничава максимум до 140 знака (с интервали), все още трябва да се възползвате максимално от това. Никога не трябва да мислите, че ограничението на пространството означава, че можете да публикувате само думи. Можете да правите всякакви неща в това пространство. Изображенията трябва да бъдат много важна част от вашите туитове, тъй като обикновено получават много повече внимание, отколкото думи без изображения. Факт е, че много хора са визуални по природа. Това означава, че те ще реагират по-положително на образите, отколкото на думи. Статистически, вашите туитове вероятно ще получат много повече внимание с изображенията там. Има и такива редки случаи, когато можете да използвате изображения без думи, защото изображенията са толкова мощни и толкова ясно разбрани, че не трябва да се пишат думи. Не забравяйте обаче, че тези времена са изключително редки.

Уверете се, че вашите изображения са подходящ размер за Twitter: Важно е да разберете, че размерът на вашите изображения е изключително важен. Това е част от оптимизацията ви за търсене (SEO). Ако имате комбинация от думи и образи, трябва да се уверите, че не претоварвате другия. Като цяло, правоъгълните, а не квадратните, форми са най-добри. Ако снимате с телефона си, уверете се, че сте ги заснели в пейзаж, така че да бъде лесно за вас, след като сте готови да ги вградите в съдържанието си.

Възползвайте се от усъвършенстваното средство за търсене на Twitter: Въпреки че функцията за търсене на Twitter е добра, функцията за разширено търсене ви дава много повече. Тя ще ви даде много ценни данни, които ще ви помогнат бързо да придобиете нови води. Когато сте в функцията за разширено търсене, ще трябва да попълните всички полета и след това можете да бъдете част от многобройните дискусии, които се провеждат едновременно. Важно е да прескочите всички съответни разговори, които можете, защото трябва да изградите отношения с нови хора и това е начинът да го направите. Уверете се, че сте изградили Twitter маркетинг (и това, което сме обсъдили до този момент) в стратегията си, така че да не е позволено да изпадне в пукнатините.

Уверете се, че съдържанието ви притежава стойност: В рамките на ограничението на вашето пространство, уверете се, че предлагате възможно най-голяма стойност за членовете на вашата целева аудитория. Ако се обърне, бихте искали да прочетете ценни материали от други хора. Никой не иска да губи време за съдържание, което няма никаква стойност. Вашите туитове имат цел. Те са инструментът, който използвате, за да ангажирате другия човек, да създавате значими взаимодействия и да давате на другия човек ползата от вашето знание.

Автоматизирайте туитовете си, когато е възможно: Когато става въпрос за съдържание (това се отнася за цялото съдържание, а не само за туитове), трябва да се опитате да избягвате статии, чувствителни към времето. Ако можете да направите всичко, което пишете и публикувате вечнозелени, това ще направи живота ви много по-лесен, защото можете да автоматизирате вашите туитове и да ги рециклирате (след определен период от време). Истината е, че публикуването на съдържание няколко пъти в седмицата е голямо напрежение и може да нямате време да седнете и да създадете оригинално съдържание и след това да го публикувате ръчно всяка седмица. Въпреки това, ако искате да автоматизирате съдържанието, има инструменти, които могат да ви помогнат да направите това доста лесно.
заключение
Twitter, подобно на повечето други инструменти за социални медии, може да бъде невероятно предимство за вашия бизнес. Въпреки това, за да може тя да работи за вас, трябва да изложите усилията си и да определите кои от нейните характеристики ще работят най-ефективно за вашия бизнес. Twitter е чудесен избор, защото колко хора използват инструмента редовно. Друго предимство е колко бързо можете да обменяте информация в Twitter. Това е комуникация в реално време.
Майкъл Кон е основател и главен технологичен директор (CTO) на CompuKol Communications. Има над 25 години опит в областта на информационните технологии и уеб технологиите. Г-н Cohn прекарва значително време в голяма телекомуникационна компания, където основната му цел е да инициира и ръководи усилията за синергия във всички бизнес единици, като значително подобрява ефективността, онлайн сътрудничеството и възможностите на компанията за интранет, което ускорява печалбите в бизнес продуктивността , Той също така намали пътните и пътните разходи на компанията чрез въвеждане и прилагане на различни технологии за сътрудничество.

Неговият опит включва бизнес анализ; управление на проекти; управление на глобални кръстосани матрични екипи; инженеринг и анализ на системи, архитектура, прототипиране и интеграция; оценка и оценка на технологиите; разработване на системи; оценка на изпълнението; и управление на офшорното развитие.

 


Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други

Представете си, че социалните мрежи много приличат на социално парти, поставено от местната търговска камара. Там има доста хора и знаете, че за да се справите успешно с тази партия, ще трябва да се включите в разговори лице в лице с потенциално нови клиенти, които са там.

Най-лесните стратегии, които почти винаги са показали добър успех при шофиране, е това, което е известно като принципа 80/20. 80% от вашите взаимодействия като Likes, Shares, Comments, отговори, retweets, сърца (Instagram) и т.н. трябва да бъдат насочени към вашите последователи, а не към вас.

Искам да повторя това, така че да се придържа. 80% са фокусирани върху вашите последователи и НЕ върху вас.

След като сте изградили връзка с тях и сте взаимодействали с тях по някакъв начин, те ще се чувстват свързани с вас и вашия бизнес. Социалният етикет диктува, че те трябва да откликнат на всяко внимание, което им се дава от вас. В този момент можете да започнете да смесвате директни оферти или промоции, за да накарате тези последователи да започнат да кликат или да купуват от уебсайта Ви.

Трябва да се стремите да имате стил, който е достъпен и автентичен. Доброто чувство за хумор винаги е плюс и не е прекалено формално. Поддържайте уникален стил и тон, който е забавен и професионален.

Няма грешен начин да направите това. Ето някои полезни съвети.

Опитайте различни часове от деня, за да видите кога ще получите по-висока ангажираност.

Опитайте се да изпращате актуализации редовно, така че потребителската ви база да може да свикне с графика ви и да очаква с нетърпение вашето забавно и качествено съдържание.

Вашите последователи и фенове ще ви оценят за това.

Идеи за съдържание

Създайте тема за всеки ден от седмицата:

Markdown Monday - Маркирайте код за продажба или отстъпка, валиден само за тази седмица
Изключителен вторник - Покажете снимка или видеоклип, които дават пик за промъкване зад завесата.
Полезна сряда - информационни съвети или тенденции във вашата индустрия
В центъра на вниманието четвъртък - Отговорете публично на въпросите на клиентите или покажете позитивен отзив.
Feature Friday - Представете по-широка индустриална новина или подходящо съдържание
Даване на събота - Съсредоточете се върху някаква благотворителна или нестопанска дейност, която подкрепяте.
Хората Неделя - Подчертайте служителите си. Покажете ги да се забавляват на работа.
Актуализации, които са ефективни при ангажирането на водача

Направете това, ако искате вашите последователи да споделят, отговарят или харесват съдържанието ви

Вземете Visual - Те са по-склонни да реагират на забавни новини и вдъхновяващи визуализации (снимки), отколкото само текстови актуализации.
Попитайте за това, което искате - Повярвайте или не, просто помолете хората да споделят вашето съдържание и те ще го направят. Разбира се, съдържанието трябва да бъде споделено.
Вземете момента (тенденционни теми) - Вземете предвид настоящите тенденции в разговорите. Независимо дали става дума за сезонни, културни или дори текущи събития. (Тенденциите на Google е подходящо място за показване на какво се случва в момента. Http://www.google.com/trends/hottrends )
Актуализации, които са добри в насърчаването на директен отговор

Ако искате действие СЕГА, направете това;

Убедителна оферта - задвижване на кликвания и генериране на потенциални клиенти чрез предоставяне на наистина завладяваща оферта. Попитайте потребителите си за предложения за тях.
Чувство за спешност - Ограничете офертата си до определен период от време, за да създадете чувство за спешност.
Изчистване на покана за действие - Ако се опитвате да насочите трафик към конкретен URL адрес, тогава не включвайте нищо друго, което може да отклони хората да отидат някъде другаде. Създайте фунията.
Надявам се, че тази информация е полезна и ви дава добра отправна точка в разработването на стратегия, която можете да персонализирате за конкретната индустрия или бизнес.

Разбирам, че не съществува отговор "един размер за всички", но затова съществуват експерти. Направихме всички грешки и знаем какво да избягваме и какво да подчертаем. Успех на всички вас.Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други


С всеки изминал ден маркетингът в социалните медии придобива все по-голяма популярност. Бизнесът от различни части на света използва социални медии, за да спечели експозицията и да подобри успеха и развитието на своите бизнес операции. Следват няколко от многото предимства, до които води социалният маркетинг:

Повишаване на осведомеността и видимостта на марката

Сайтовете за социални мрежи са комуникационни канали, които увеличават разпознаваемостта и осведомеността чрез представяне на съдържание и глас на марката. Потребител на Facebook или Twitter може да научи за вашата марка и бизнес след като се натъкне на информацията, която се показва в техния информационен канал.

Социалните медии създават верижна връзка между информация, която се разпространява навсякъде; по този начин, създаване на възможности за откриване и видимост, които могат да доведат до вашия сайт и продукти чрез връзки.

Подобрена лоялност към марката

Бизнесът и марките, които използват платформи на социалните медии, за да се ангажират с целевата си аудитория, се радват на високи нива на лоялност от страна на клиентите си. Те също така привличат вниманието на потенциалните клиенти по време на процеса. Това се случва, защото свързването с клиентите става по-лесно чрез използването на социален маркетинг.

По-голяма представа за целевата аудитория

Ключът към успеха на всеки бизнес е знанието и проницателността на техните клиенти. Когато познавате клиентите си добре, можете по-добре да се погрижите за техните нужди. Клиентите посочват своите предпочитания и предпочитания, предпочитания, коментари и предложения в сайтовете на социалните мрежи. И фирмите трябва да използват тези прозрения, за да осигурят продукти и услуги, които да отговарят по-добре на нуждите и желанията на тяхната целева аудитория.

Намалени разходи за маркетинг

За разлика от прекомерните разходи за реклама чрез телевизията, печатните медии и извън домашните медии, рекламата в уебсайтовете на социалните медии е сравнително по-евтина. Също така е по-лесно да се използват различни пазарни сегменти, достигайки до повече клиенти.

Подобрено класиране на търсачките и трафика на уебсайтове

SEO е най-добрият метод за улавяне на трафика чрез търсачките, но с постоянно променящи се изисквания, това не е единственият метод за осигуряване на трафик на уебсайта. Присъствието на социалните медии е основен фактор, определящ силата на доверието и надеждността на марката. Следователно присъствието на марката в социалните медии е също толкова важно, колкото и класирането на ключови думи за генерирането на трафик на уебсайта.

Подобрен клиентски опит

Социалните медии са комуникационен канал в основата си, тъй като свързва хората по целия свят. Взаимодействието с клиентите е чудесна възможност да им се предаде нивото на обслужване на клиентите и грижите, предоставяни от бизнес организацията.

На жалби и запитвания на клиенти в Twitter, Facebook и други сайтове за социални мрежи може да се отговори и да се разгледат почти незабавно. Можете да им благодарите и да препоръчате допълнителни продукти и услуги. Бързите отговори се отнасят до клиентите, че компанията се грижи за тях и това води до укрепване на добрата воля и стойността на една компания.

Социалният маркетинг е от полза за вашия бизнес, независимо от индустрията, в която работите, или клиентската база, до която се грижите. С социалния маркетинг можете успешно да насочите аудиторията си и да останете пред конкуренцията си, като изградите силно фирмено присъствие.

 Социални мрежи - блогове, маркетинг в социалните мрежи, страници, групи и др, социални медии, уеб директории, реклама